Rekisteri- ja tietosuojaseloste

 Tämä on Merkkilikan henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 24.11.2019. Viimeisin muutos  24.01.2021.

1. Rekisterinpitäjä

Merkkilikka (Y-Tunnus 2890842-4)

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Atte Nokkanen (atte@merkkilikka.fi)

 

3. Rekisterin nimi

Yrityksen asiakas- ja tilausrekisteri

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

 

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito asiakkaaseen ongelmatapauksissa, tilauksien käsittely ja kirjanpitoon. Lisäksi käytämme näitä tietoja palveluidemme (verkkosivumem ja sosiaalisen median sisältö) kehittämiseen.

Tietojasi ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin. 

 

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat: IP-osoite, henkilön nimi, yhteystiedot (sähköpostiosoite, osoite, puhelinnumero), tiedot tilatuista tuotteista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot.

Lisäksi käytämme sivustolla evästeitä, Google Analytics -palvelun avulla.

Ostotapahtuman tapahtuessa, tietojasi säilytetään kirjanpitoa varten lakisääteiset 6 (kuusi) vuotta. Peruutetut tilaukset poistetaan heti rekistereistämme.

 

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. verkkokaupasta, www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

 

6.1 Evästeet

Verkkosivustollamme käytetään ”evästeitä” sivuston käytön avustamiseksi. Evästeet ovat pieniä tietoyksikköjä, jotka verkkoselaimesi tallentaa omalle tietokoneellesi. Ne ovat tarpeellisia verkkosivustomme käyttämiseksi. Käytämme evästeitä ymmärtääksemme paremmin, kuinka verkkosivustoamme käytetään. Lisäksi evästeet parantavat selaamista. Evästeet auttavat meitä määrittelemään esimerkiksi, onko verkkosivustomme sivua jo katsottu. Evästeet voivat myös kertoa meille, oletko käynyt verkkosivustollamme aikaisemmin vai oletko uusi vierailija. Käyttämämme evästeet eivät tallenna henkilötietoja eivätkä muutoinkaan kerää henkilöä yksilöiviä tietoja. Jos et halua käyttää evästeitä, määrittele verkkoselaimesi poistamaan kaikki evästeet tietokoneesi kovalevyltä, estämään kaikki evästeet tai varoittamaan ennen evästeen tallentamista

 

Käyttämämme evästeet
Google Analytics
Tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsiä, joka on Google Inc:n (”Google”) verkkoanalyysipalvelu. Google Analytics käyttää erityismuotoista ”evästettä” eli tekstitiedostoa, joka tallennetaan tietokoneellesi ja jonka avulla voidaan analysoida käyttäytymistäsi verkkosivustolla. Evästeen luomat tiedot tämän verkkosivuston käytöstä lähetetään yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin, jossa niitä myös säilytetään.

Tätä kerättävää tietoa . Selaimesi lähettämää IP-osoitetta ei yhdistetä mihinkään muuhun Googlen säilyttämiin tietoihin. Lisäksi voit estää Googlea tallentamasta evästeen luomia verkkosivuston käyttöön liittyviä tietoja (mukaan lukien IP-osoitteesi) sekä käsittelemästä näitä tietoja lataamalla ja asentamalla verkkoselaimeen lisäosan osoitteesta https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Löydät lisätietoa käyttöehdoista ja tietosuojasta seuraavista osoitteista:

 

Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen sivuston käyttöä, raportoimalla käyttötiheydestä ja internetin käyttöön liittyvistä palveluista. Voit lukea tarkemmin Google Analyticsin tietosuojapolitiikasta osoitteesta https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=fi. Voit estää evästeiden tallentumisen internetselaimesi asetuksilla. Tällöin et kuitenkaan voi käyttää sivustomme kaikkia toimintoja. Jos käytät sivustoa, Google saa kerätä tietoja edellä kuvatulla tavalla ja edellä mainittuihin tarkoituksiin.

 

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

 

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

 

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää sähköpostitse rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

 

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (”oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää sähköpostitse rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).